?

El Ministeri de Foment destinarà 22 milions d'euros a 36 projectes de recuperació del patrimoni històric espanyol, entre els quals es troba la rehabilitació del Castell Palau dels Milá i Aragó (el Palau Ducal) d'Albaida. Aquesta quantitat procedeix dels fons que es generen per a aquestes finalitats de l'obra pública, segons informà ahir el ministeri. Entre tots els treballs destaquen les dotze actuacions de recuperació i posada en valua del Camí de Sant Jaume de Ponent, declarat Patrimoni de la Humanitat. També s'arranjaran les edificacions del Museu Arqueològic de l'Esquerda en Roda de Ter.

El Palau dels Milà i Aragó: junt a l´esglèsia, és sense dubte l´edifici més monumental i emblemàtic de la ciutat d´Albaida.

A partir de les primeres muralles que els musulmans construiren al segle XIII, naix el primitiu palau, aprofitant tres de les torres de defensa: la de Ponent, la central i la torre palacial. Construït a finals del segle XV (1471-1477) tenia aparença de residència nobiliària i tenia adossat el principal accés a l´espai emmurallat, la porta de la Vila que va ser construïda el 1460 amb carreus calcaris i arc de mig punt amb teuladeta de teula àrab, la dovella central encara conserva les restes de l´escut amb armes del primer comte d´Albaida. En gener de 2008 va patir un incendi provocat que va destrossar l'interior de l'edifici.