?

Aras de los Olmos exhibirà fins al 25 de juliol l'exposició fotogràfica itinerant Pobles abandonats, Pobles en la memòria, produïda pel Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València i basada en el llibre Pobles abandonats. Els paisatges de l'oblit, editat pel Consell Valencià de Cultura. "Enfront d'un litoral densament habitat, una gran part de l'interior de la Comunitat Valenciana és un desert humà. I ho és perquè els que vivien van decidir emigrar", explica el comissari de l'exposició, Agustí Hernández.

El Museu Valencià d'Etnologia mostra en l'exposició fotogràfica la memòria viva de molts d'estos llocs, amb l'objectiu de conscienciar a l'espectador sobre la importància de la protecció i conservació del patrimoni etnològic valencià. Hernández assegura que "pols i silenci és la companyia que el visitant a la mostra trobarà en Vizcota, Bibioj, els Alberedes, l'Atzubieta, la Saranyana, Reduela o Tóvedas, entre moltes altres llogarets i masies valencianes".

L'exposició consta de vuit mòduls en els quals s'expliquen els diferents motius de l'abandó (emigració rural, construcció d'embassaments, catàstrofes naturals i artificials, expulsió dels moriscs i construcció de colònies agrícoles i industrials). Més de 2.200 fotografies i 50 objectes de la vida d'estos llocs formen part de la mostra.