Alzira es va convertir ahir en punt de trobada de l'estudi i promoció de la llengua, ja que va ser on es va celebrar les II Jornades de Taula de Filologia Valenciana. Investigadors i experts debatiren sobre l'ús del valencià mitjançant diferents conferències que foren seguides pels assistents amb molta atenció al Saló Daurat del Cercle Alzireny (la Gallera).

La alcaldessa d'Alzira, Elena Bastidas, va dirigir unes paraules als participants i va posar l'accent en l'objectiu del colectiu, com es "consolidar i prestigiar el valencià tradicional i la parla viva i moderna del nostre poble". A més a més, Bastidas va animar a "postular un model de llengua culte i genuïnament valencià" i a "recuperar i consolidar el nostre cabal lingüístic, amb la finalitat que la nostra llengua siga, cada dia més, un element cabdal de la nostra personalitat com a valencians i valencianes, assumit, apreciat i usat en tots els àmbits i sectors de la societat valenciana", va manifestar en el seu discurs.

Les ponències tractaren aspects com la comunicació digital, les aportacions sociològiques, polítiques i lingüístiques i sobre la manera de crear consciència valenciana, entre altres matèries, totes ellas amb clau d'anàlisi i espenta de valencià.

A les II Jornades de Taula de Filologia Valenciana celebrades en la localitat d'Alzira, asistiren el president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, professors de diferents Universitats, així com mestres d'instituts i doctors en comunicació.