?

El tradicional concert de Falles serà, un any més, el punt de partida de La Gira 2011, el festival itinerant de música en valencià organitzat Reviscola, la branca jovenil d'Escola Valenciana, que enguany celebra la seua sisena edició.

L'Auditori de la Casa de Cultura de Burjassot acollirà el proper 17 de març l'inici d'aquest certamen musical que comptarà amb les actuacions de Sva-ters, Rapsodes i BKS. El cicle de concerts La Gira finalitzarà els dies 7, 8 i 9 de juliol al Feslloch, a Benlloch (la Plana Alta).

El primer concert del festival, que té la col·laboració de l'Ajuntament de Burjassot i la Universitat de València, compta amb l'alicient de que dos dels tres grups participants faran la presentació oficial dels seus nous discos. Sexe, putxero i Rock & roll, d'Sva-ters, i Ouiea, de Rapsodes, estrenaran en exclusiva els treballs. BKS completa el cartell.

Escola Valenciana destaca que Sva-ters portaran a Burjassot "un bon putxero musical, ben carregat de pilotes i cigrons", perquè tal com assenyala la banda d'Alcàsser, "qui no ha despertat un diumenge de ressaca a punt de morir i l'ha salvat un bon plat de putxero? I la presentació formal en casa la novia? Qui no ha estat a punt de rebentar amb els dos plats d'arròs, la pilota, la creïlla i el "troçarro" de carn que la sogra t'ha servit?".

Rapsodes assegura que el nou treball vindrà carregat de novetats. "Una vegada més, les fronteres musicals s'esmicolen, cap estil harmònic escapa de les remescles del grup". Rock, swing, dance i fins i tot música clàssica s'incorporen a l'inconfusible elenc vocal d'Andreu, Kpoll i Mireia, portant el que ells denominen "electro hip hop orgànic" a un terreny més madur i elaborat.

Per altra banda, BKS portarà ls ritmes jamaicans els marcaran els BKS , un combo d'Ska-jazz format per membres de grups tan coneguts com Obrint Pas, La Gossa Sorda o Soul Atac. BKS està actualment preparant el seu primer àlbum.

Entrades a 3 euros

Les entrades es podran adquirir al preu de 5 euros a taquilla i de 3 euros en venda anticipada (es podran adquirir al Terra i Ca Revolta, de València, i Ca Bassot, a Burjassot) i també a taquilla presentant el carnet universitari. Els mil primers assistents seran obsequiats amb el CD de La Gira 2010.