I centenars d'històries del passat, del present i del futur és el que porta el nou disc-llibre del grup valencià , anomenat "Coratge". Una nova obra que reuneix l'essència del grup i "de la gent que ens ha acompanyat tots aquests anys en un marc conceptual incomparable".

??

Tot i haver tocat per quasi mig món, Xavi Sarrià i Miquel Ramos, cantant i teclista, confesen que estan "nerviosos" pel concert que se celebrarà el pròxim dia 2 d'abril al Centre Social Terra de Benimaclet per a presentar Coratge: "Tocar davant els nostres és el més complicat i encara ens posem nerviosos, tot i estar, ja, 18 anys de volta." Amb Coratge, el grup torna després d'un descans que "ens ha vingut bé ja que tots hem experimentat noves experiències que, després, hem col·locat al nou disc dotant-lo de nous punts de vista i diferents interpretacions".

Sarrià explica que el disc serà multitemàtic, parlarà del que han viscut els membres d'Obrint Pas, a les fires internacionalistes, de tota la societat civil que lluita, dia a dia, per un món millor i de "les nostres històries, perquè si no les contem nosaltres no les contarà ningú. Ara bé, a banda de narrar el que passà a l'època franquista amb els familiars que hagueren d'exiliarse. Aquest cop, també parlarem de la nostra història i de la gent que va començar amb nosaltres als anys 80 i 90".

Obrint Pas ha realitzat vàries gires i ha tocat a països de tot arreu, des de Veneçuela fins al Japó, passant per Croàcia o Alemanya. Aquests tours han sigut d'una gran importància perquè, com expliquen els dos membres del grup, "ens han influït molt poder conèixer a gent que tenia els mateixos problemes que tenim al País Valencià, tot i estar a milers de quilòmetres. A més, han sigut un referent i una prova per demostrar que la música en català i, en definitiva, la cultura catalana són totalment internacionals, no és de consum intern, com afirmen alguns. Produint i cantant en la nostra llengua hem trencat fronteres".

Respecte al disc, Ramos desmenteix els rumors que aquests dies, arran del vídeo promocional de Coratge amb un final d'una cançó del nou disc que mostrava un estil "pop" poc relacionat amb el grup, circulaven per internet: "Aquest tros del vídeo és una xicoteta mostra del que hi haurà al disc; el que no vol dir que hàgem fet un disc pop. El disc portarà el segell de la nostra música, serà com el que sempre hem fet, si no, no tindria cap sentit. Ara bé, hem innovat, com sempre, i crec que agradarà". En referència a les col·laboracions, Sarrià conta que "hem comptat amb gent que mai pensaríem que podríem treballar, com Eduardo Galeano, l'escriptor uruguaià, i, també, amb els nostres referents de tota la vida i companys de batalla, com Fermín Muguruza, Miquel Gil, Isabel-Clara Simó o Feliu Ventura".