?

Amb motiu del centenari del naixement d'Enric Valor, escoles i instituts recorden aquestos dies la seua obra i la seua aportació. Aquest és el cas del centre educatiu Mediterrani de Meliana que, fins i tot, ha decorat diverses dependències amb l'ambient i objectes al·lusius a les obres.

Al llarg de la setmana literària, s'ha fet una exposició de llibres amb diferents edicions de les seues "Rondalles" i també de literatura per a adults. A més hi havia un apartat a la seua obra didàctica amb obres com la "Flexió verbal" o el "Diccionari Escolar". La mostra de llibres se complementa amb publicacions que han estudiat la figura de Valor i també amb una recreació del que va ser el seu despatx amb una màquina d'escriure antiga, una ploma antiga, fotos i una perxa amb els símbols característics: el seu barret, la gavardina i el bastó.

Els alumnes han gaudit també de vídeos sobre Castalla, el seu poble natal i documentals dedicats a la seua trajectòria. No va faltar el vídeo de la visita d'Enric Valor al centre escolar Mediterrani a l'any 1994.

Altres de les activitats han estat al voltant de l'auca i el còmic sobre Enric Valor editat per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, així com contacontes a càrrec dels alumnes de sisè de dues rondalles, taller de marcapàgines, gimcana, una cursa per equips amb proves que poden ser físiques o bé de contestar preguntes sobre la vida o l'obra de Valor i, fins i tot, l'intercanvi de llibres.

A les aules, alumnes i professors han realitzat treballs al voltant de la lectura de les rondalles com ara la recerca dels llocs geogràfics on transcorren, sopes de lletres i encreuats amb els noms dels personatges, estudi del vocabulari i també una recerca de rondalles del poble de Meliana. Alguns alumnes han fet un taller en que simulaven escriure una carta a Valor per a dir-li quina rondalla era la favorita.