?

El Dia del Cant Valencià homenatjarà el proper diumenge a Bétera al Xiquet de Bétera (1893-1983) i a Sardinet (1908-1995). Organitzat per l'Associació d'Estudis del Cant Valencià, l'acte servira per a reconèixer la figura de dos dels millors cantadors d'estil.

El Xiquet de Bétera està considerat membre de la tercera generació d'interprets d'aquesta modalitat de cant que va destacar durant el primer terç de segle XX. Als 18 anys va començar la seua carrera de manera semiprofessional cantant en les festes dels pobles del voltant. Tot i que que va rebre diferents premis, el reconeixement artístic li arribà ben tard, quan la seua veu ja no estava en el seu millor moment, encara que les cròniques de l'època el parlen del millor cantador d'estil de tots els temps.

El Xiquet de Bétera va enregistrar varios discos aprofitant que va ser convidat d'honor a l'exposició mundial de Barcelona, on aprofitaria per a enregistrar alguns discos.

El Dia del Cant Valencià també inclou la presentació de la segona edició del llibre Material per a una antologia del cant valencià, esgotat en no més quatre mesos. En l'acte també rebran la distinció d'Associats d'Honor la cantadora Pilar García Pilareta, el guitarra Joaquín Solsona, el dolçainer Josep Miralles el Melitón i les balladores Pepita i Carmen Sebastián.

Com ja va passar en la convocatòria de l'any passat a el Puig, l'acte tindrà la participació dels alumnes de les Escoles de Cant Valencià i es tancarà amb l'actuació de Pilar Garcia Comeche Pilareta, Victòria Sousa Genovés Victorieta i Júlia Ferrer Martínez Julieta, Emili Luis Porta Mílio del Puig, Vicent Izquierdo Fuster el Naiet, de Bétera, Maria José Ruiz Garcia Marisé de Montolivet i Isabel Garcia Garcia Isabel de Quart.

El Dia del Cant Valencià es celebra cada any el diumenge més proper al 15 d'octubre, data de naixement del cantador d'estil Evaristo Payá, mestre de dos generacions de cantadors del segle XX.