La Nau acull hui i demà la representació de l'òpera «Dido i Enees» d'Henry Purcell a càrrec de l'Orfeó Universitari de València, l'Orquesta Barroca del Conservatori Superior de Música de Castelló i el grup de música barroca Música Trobada. Aquestes actuacions es realitzen en el marc del festival Serenates 2015 amb un muntatge renovat i contemporani.

Dido & Aeneas narra la història d'amor entre Dido, reina de Cartago, i l'heroi troià Enees. És un amor impossible, Enees abandona Dido i ella, desesperada, acaba amb la seua vida. La tragèdia que Virgili relata en L'Eneida va ser recollida per Purcell, qui va compondre la seua primera òpera inspirat en l'obra del poeta romà, la qual va convertir en una obra monumental de l'òpera barroca.

Amb aquest projecte, l'Orfeó Universitari de València s'ha embarcat en l'aventura de l'òpera, després de l'èxit del curs passat amb el projecte «Òpera prima», i continua així la seua línia didàctica i formativa amb la finalitat de contribuir a una oferta cultural rica en diversitat, originalitat i qualitat. «El concepte de cor és molt estàtic i pensàrem que era interessant moure'l, fer-li actuar. D'altra banda, l'òpera és un element molt innovador dins de la programació de l'Orfeó i les col·laboracions amb les diferents institucions ens ha permés dinamitzar aquesta iniciativa», apunta el director Francesc Valldecabres, qui destaca els papers d'Adriana Mayer, com a Dido, i de Vicent Antequera, com a Enees, a més del muntatge d'Amparo Urieta.

Aquesta història, malgrat ser de caire historicista, es presenta en una escenografia «minimalista i moderna», sobre la qual es fusionen música i dansa.

A les 22.30 hores

Ambdues sessions de l'espectacle començaran a les 22:30 hores. Les entrades, que tenen un preu de 3 euros, es poden adquirir a les taquilles, a La Tenda de La Nau o a la seua web.

Enguany, el festival Serenates ofereix 11 concerts, fins al 6 de juliol, al Claustre del Centre Cultural La Nau. Els pròxims concerts estan programats entre el 30 de juny i el 3 de juliol.

En aquestes dates actuaran quatre orquestres filharmòniques universitàries espanyoles, i el 5 de juliol actuarà el quintet de metalls Spanish Brass, juntament amb l'Ensemble de metalls i percussió de l'Orquestra Jove de la Generalitat Valenciana. El festival acabarà el dia 6 de juliol amb un concert del grup renaixentista Capella de Ministrers amb el programa «Lo plant d'amor: música per a llegir Roís de Corella».