Els artistes de «Los domingos volvemos a la escuela» celebren les seues 75 jornades amb una exposició al Centre del Carmen de València, que es configurarà com a homenatge al lliurament d'aquests pintors, antics alumnes de l'Escola de Belles arts i de la d'Arts i Oficis, i que obrirà al setembre amb una selecció dels treballs realitzats.

Segons va destacar Felipe Garín, director del Centre del Carmen i del Consorci de Museus, «la dedicació d'aquests artistes que diumenge rere diumenge s'han compromès amb el nostre centre mereix un homenatge. Per això anem a organitzar una exposició que s'inaugurarà al setembre amb una selecció dels treballs realitzats». «És homenatge actual a la vella afició dels artistes parisencs del segle passat de sortir els diumenges a pintar», va descriure.

Els creadors, coordinats pel professor i escultor Alfonso de la Ossa, han realitzat més d'1.500 obres. Complementàriament s'han organitzat dotze conferències formatives. «Los domingos volvemos a la escuela» és una activitat permanent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana per a les sessions dominicals, que va sorgir el 2012. Durant 75 diumenges s'ha mantingut aquesta cita setmanal de dibuix, pintura i escultura a l'aire lliure a la qual s'han anat sumant a més de professors i artistes consagrats, estudiants de Belles arts, públic amateur així com tot tipus de visitants.

Cada diumenge a partir de les 11.00 hores els artistes realitzen diversos retrats amb model en viu, cadascun en la seua disciplina, i conviden al públic a participar en les seues creacions. La iniciativa va sorgir amb la intenció de recuperar una de les antigues funcions que va exercir el Centre del Carmen en el seu passat com a Escola Superior de Belles arts de Sant Carlos. Per les seues aules van passar grans artistes valencians com Sorolla, Benlliure, Pinazo (segle XIX i inicis del XX) i posteriorment artistes com Uiso Alemany, Vicente Peris, o Juan Genovés.