Com cada any per aquestes dates torna a posar-se en marxa la Festa Estellés, dedicada al gran poeta de Burjassot. La festa sol tindre lloc a partir del 4 de setembre, data de la naixença d'aquell home, fill de forner, que feia versos.

La Festa Estellés va començar el 2010 i enguany complirà la seua sisena edició. Sempre de la mà de Josep Lozano, que el 20 de novembre passat va rebre el Premi Difusió de la segona Plaça del Llibre «per la tasca a favor del reconeixement de la figura d'Estellés, i de la literatura valenciana en general».

El nombre de gent que celebra els sopars Estellés no ha deixat de créixer des de l'inici de la seua trajectòria, destacava ahit el propi Lozano.

Segons les dades dels organitzadors, si en l'any 2013 tingué lloc a 59 llocs diferents, en el 2014 ho va fer en 66 pobles i ciutats, set més que en el 2013. L'objectiu, com sempre, és augmentar el nombre de municipis participants en aquestes festes literàries en honor de Vicent Andrés Estellés.

Ara per ara, les 66 viles implicades l'any passat en el projecte són (per ordre alfabètic): Agres, Alacant, Alaquàs, Albalat de la Ribera, Albuixec, Alcàntera de Xúquer, Alcoi, l'Alcúdia, Aldaia, Alfarb, Alginet, Antella, Alzira, Benimaclet, Barcelona, Benaguasil, Benifaió, Benigànim, Benissa, Bétera, Bonrepós i Mirambell, Borriana, Burjassot, Carlet, Castelló de la Ribera, Corbera, Cork (Irlanda), Dénia, Eivissa, Elx, Foios, El Forcall, Gandia, Meliana, Montserrat, Oliva, Paiporta, Paterna, Pedreguer, Picanya, Pobla de Vallbona, Puçol, El Puig, Qarte de Poblet, Real, Rocafort, Sagunt, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Sedaví, Silla, Simat de la Valldigna, Sollana, Tavernes Blanques, Tavernes de la Valldigna, Torrent, Torrelló, València (Societat Coral El Micalet i Ca Revolta), la Vila Joiosa, Xàbia, Xaló, Xàtiva, Xirivella i Xixona.

La celebració d'enguany té un element diferent, explica l'organitzador, perquè els resultats de les eleccions autonòmiques «ens auguren la merescuda esperança en un futur millor». «Molts de nosaltres haurem de col·laborar „afegeix„, des de l'acció o des de la crítica eficaç, perquè hi ha molt a fer».

L'organització invita els col·lectius participants a llegir poemes d'altres poetes, preferiblement de la nostra llengua, en la primera part dels actes que es convoquen i la segona, dedicar-la ja íntegrament a Vicent Andrés Estellés.