CulturArts encetà ahir, a través del Centre Teatral i Coreogràfic de la Generalitat, un nou taller de dansa dirigit a professionals o semiprofessionals del sector. En aquest cas, està dirigit pel ballarí i coreògraf Toni Aparisi i basat en l´obra de l´escriptor Herman Melville Moby Dick. La proposta ha rebut una gran resposta, segons indica la institució i les classes es reproduiran fins al 7 d´octubre en l´estudi 7 del Rialto.

El taller comença amb una classe diària en la qual se cercarà dotar d´intencionalitat a l´escriptura coreogràfica. A partir d´ahí es desenvoluparan idees coreogràfiques com l´amor i l´odi, la solitud o la mort a través d´elements de l´obra com la balena blanca, el capità Ahab o la tripulació del vaixell. Aquesta és una més de les sessions que organitza el centre, destinades a professionals i futurs professionals de les arts escèniques.

L´objectiu és oferir propostes formatives i de reciclatge en el sector de les arts escèniques i afavorir així el desenvolupament dels professionals valencians, donant als participants l'oportunitat de treballar amb els millors ballarins i coreògrafs valencians, nacionals i internacionals. Professionals com Alicia Alonso, José Carlos Martínez, Stella Arauzo „de la companyia Antonio Gades„, o Gustavo Ramírez han passat ja per aquests tallers.