La xifra és rodona i esperançadora; la ofereix l´organització: 25.000 espectadors han gaudit de les diferents propostes artístiques al llarg de cinc dies a l´edició que feia 26 de la Mostra Internacional de Mim a Sueca. Segonsels mateixos responsables del festival, les dades d'aquesta última edició, en la qual els aforaments han sigut ampliats, consoliden a la MIM com un «eferent del teatre gestual» a l´estat. Els impulsors destaquen que la mostra va poblar els carrers, places i sales de la capital de la Ribera Baixa amb 15 companyies, i més un centenar d'intèrprets de teatre gestual, dansa i circ, que van oferir unes 50 representacions, «moltes d'elles estrenes absolutes».

El director del festival, Joan Santacreu, assenyalava que «massiva assistència» de públic va fer que «en la major part de les funcions» dels espectacles de sala calguera penjar el cartell de localitats esgotades, i, «en alguns, fins i tot ampliar l'aforament per la demanda». És el cas del planter artístic australià Circa, una «de les més destacades» companyies de circ contemporani del món, i que arribava «per primera vegada a Espanya». El seu muntatge S va esgotar totes les entrades de les seues dues úniques funcions oferides les nits del divendres i el dissabte, i el «devessall de trucades a les taquilles» va motivar l'oferta de 200 localitats més per a l´últim dia de representació.

De la mateixa manera, es van esgotar les tres úniques funcions dels italians del Teatro Necessario, amb la seua Nuova Barberia Carloni, que va reunir a majors i menuts espectadors el cap de setmana. Un altre dels espectacles més aplaudits va ser l'últim treball de la companyia valenciana La inDependent, Rèquiem, que es va estrenar durant la inauguració.

Diversificar l´oferta

Junt a les sales, els espais públics de Sueca van estar plens durant els nou espectacles que es van representar en places i carrers de la ciutat. El director afirmava que la «massiva assistència» als espectacles ha suposat que molta gent no haja pogut accedir, motiu pel qual l'organització es «planteja noves fórmules per a desmassificar alguns espais i poder oferir diferents plans per a distribuir als espectadors. És a dir, diversificar l'oferta dels espectacles de carrer en diferents espais».