Samaruc Digital, el nou portal transmèdia valencià sobre medi ambient, es presenta en societat al Jardí Botànic. Els efectes dels mega-incendis, la major població mundial del samaruc, la crítica situació de l'Horta de València, les poblacions de papallones, la tornada del bisó europeu, la producció de vi ecològic, el reciclatge de paper o els efectes del canvi climàtic al Mediterrani són alguns dels temes que ja ha començat a tractar aquest nou mitjà. El portal inclou seccions dedicades a mostrar rutes dels racons més variats del territori valencià, les activitats d'empreses unides al medi ambient o una completa agenda amb tot tipus de convocatòries i esdeveniments.

La presentació contarà amb les intervencions de la consellera de l´area, Elena Cebrián, l'alcalde de València, Joan Ribó, i la directora del Jardí Botànic de la Universitat de València, Isabel Mateu. Així mateix intervindran el president del Centre Excursionista de València, Joan Manuel Ferrís, la presidenta d'Acció Ecologista Agró, Eva Tudela i Enric Navarro en representació del col.lectiu Per l'Horta. Tot en un acte conduït per la periodista Xelo Miralles. El director de Samaruc Digital, Álvaro Olvarría i el director de continguts, Fèlix Tena, explicaran els objectius de la plataforma ideada per ells junt el productor Josep Almenar.

Entre els col.laboradors habituals de Samaruc están els periodistes Fèlix Tena, la pròpia Xelo Miralles, Abel Campos, Fernando Bellón, Lluís Puig i Lluc Avellán. A més té la col.laboració especial del meteoròleg Jordi Payà, que ofereix la informació de l'oratge. La varietat de temes del portal pretén oferir una nova plataforma oberta a la societat, un espai per a donar l'oportunitat de difusió a totes les veus i recollir projectes de les universitats, empreses i tot tipus d'institucions i col.lectius.