El Patronat Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la Universitat de València ha prorrogat fins el pròxim 4 d´octubre l´exposició Mundo B, de l´artista valenciana Mavi Escamilla, que es pot visitar al Centre Cultural La Nau i que ja ha rebut la visita de 2.000 persones. Escamilla s´incorporà a la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat la passada Biennal amb l´obra Señora B. Aquesta exposició s´inclou en la línia de treball del Patronat Trobades amb la Col·lecció Martínez Guerricabeitia, la qual acosta al públic les creacions d´artistes pertanyents a la Col·lecció de la Universitat de València. En el cas d´Escamilla, l´artista s´hi incorporà com a guanyadora, juntament amb Miki Leal, de la 12a Biennal Martínez Guerricabeitia, celebrada en 2014.

Amb Mundo B, Mavi Escamilla realitza una recopilació del seu treball entre 2007 i 2010 „hi ha algunes peces de 2014„ amb la qual critica la cara B, el costat fosc de la societat, pintada en blanc i negre. En aquesta mostra es veuen els treballs de tres sèries diferents: Esclavos, Idólatras i En venta, en què els diners „que Escamilla denomina botxins„, la figura de la dona sexualitzada, que l´artista, així mateix, qualifica de víctima i la violència es converteixen en la cara B del món que deixa una porta oberta a l´esperança amb la sèrie Bang.

L´estètica de Mavi Escamilla és dura, directa, i la seua obra parla per si mateixa. En Mundo B l´artista mostra natures mortes que posen de manifest la necessitat d´un diàleg o debat social protagonitzat per l´autocrítica, que, a poc a poc, fan camí fins arribar a un punt d´esperança en què la revolució és la solució, sosté Escamilla.

La crítica social que defineix el blanc i el negre de Mavi Escamilla respon perfectament a la línia compromesa de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia que el Patronat exhibeix a la sala de La Nau.

En definitiva, Mundo B és un lloc per al sarcasme i la ironia de la vida moderna a través de l´estudi de la imatge des de representacions cinematogràfiques i obres clàssiques de la història de l´art.

La mostra d´Escamilla es complementa amb un servei gratuït de visites guiades i d´activitats didàctiques, obert a tota la comunitat universitària i a la ciutadania. A través d´aquestes iniciatives, es convida al visitant a aprofundir en l´obra.