Compositors amb molta experiència com el londinenc Simon Webster han competit amb el valencià Josué Vergara en la X edició dels Premis Jerry Goldsmith. En la categoria de banda sonora original per a curtmetratge partiicpaven cinc treballs. Finalment, l'èpica melodia de Vergara per a Superhéroes es va imposar, va anunciar ahir el propi compositor. El film està dirigit pel guanyador del Goya al millor curtmetratge en 2008, Abdelatif Hwidar.

Els premis es van fer oficials ahir, i la cerimònia de lliurament es realitzarà el pròxim dia 14 en el Festival de Cinema de Màlaga, dins del concert homenatge al recentment desaparegut compositor James Horner.

Els Jerry Goldsmith són ja uns guardons de referència en el món de la música per a cinema. Caçatalents internacionals estan atents als premis per a renovar la pedrera de compositors de bandes sonores per a la gran pantalla.

De fet, els Goldsmith van nàixer amb la vocació de descobrir al món el talent de centenars d'artistes que, sense que transcendisca al gran públic, treballen diàriament en la creació de melodies per a llargmetratges, documentals, curts, publicitat i videojocs. Lobjectiu és fomentar l'oportunitat de donar el salt al cinema amb majúscules.

El lliurament tindrà lloc al Teatre Cervantes de la capital malaguenya, seu del festival de xinema espanyol. L'Orquestra Simfònica de Màlaga retrà un homenatge a Horner, compositor de les BSO de Titanic o Braveheart.

Josué Vergara viu un any de gran productivitat, amb premis en Los Ángeles, Londres i Tenerife. En novembre tornarà a disputar en Califòrnia els Hollywood Music in Media Awards per la mateixa partitura ara premiada.

Vergara es mostrava ahir entusiasmat: «En aquests últims mesos la vida m'ha ensenyat que tot somni, si es creu en ell i amb humilitat, es pot fer realitat».

Superhéroes està codirigit pel de director de Ceuta afincat en València Abdelatif Hwidar i pel valencià Natxo Alapont. Es tracta d'una història on un xiquet (Gael López) utilitza la seua imaginació, estimulada pel seu pare, per a poder enfrontar-se a les frustracions de la realitat: una guàrdia inesperada de la mare que els trenca els plans del cap de setmana junts.