Pau Blanco i Xavo Giménez tenen ben apresa la fórmula: dinar la crua realitat, especiada sense compassió amb actualitat política, i posar-se a escriure „Xavo, en aquest cas„ després d'una pesadíssima digestió. El resultat, en aquest cas, és Spaña, obra corrosiva que segueix a Yes we Camps i Star Farts. Tanca per tant una trilogia de l´exorcisme satíric produït per Purna Teatre i que ha anat desgranant la mateixa parella d'actors.

«Fixa't en el sutbtítol, Ací és viu de puta mare: és la manera que tenim d'apartar-nos dels problemes. Les coses van de pena, però tu estàs amb una cervesa en una terrassa i soltes açò, que com ací no es viu en cap costat», conta Pau Blanco. De manera que no es tracta de posar-li el dit en l'ull als polítics, sinó d'ampliar el plànol fins que capiem tots. «Es tracta també de fer una paròdia de la societat, de nosaltres mateixos, tant que en alguns moments Xavo i jo ens diem pel nostre propi nom en escena», abunda l'actor. Per això el títol: «Aquest país és com un spa, si hi ha un problema, ens posem el futbol».

Com l'obra funciona en primera persona del plural, per a què pujar-se a l'escenari com si entraren en una peixera. «Tirem la quarta paret més que en les anteriors obres. Jo ja li vaig dir a Xavo que el teatre és en directe fins a les últimes conseqüències», adverteix Blanco.

Per als qui coneguen les anteriors obres, Spaña tindrà un parell de matisos nous, a més del text: el primer té a veure amb l'amplitud del focus. Si en els anteriors espectacles es furgava més en les ferides locals, ara es dispara a tot arreu. «Hem intentat fugir de València, encara que al final tornem a allò nostre». També ha evolucionat la forma de riure's de la realitat. «No és que ara siguem com Faemino i Cansado, però hem posat un punt més absurd», corrobora el mateix actor. Triar el camí absurd després de dos entregues metabolitzant la realitat és potser un signe de maduresa, extrem que han dut fins al límit en la següent iniciativa: sortejar una nit real de spa entre els espectadors que acudisquen a Teatre Micalet fins dilluns.