Fins ara, els esculls de coral eren cosa dels documentals de televisió i salvapantalles. El seu colorit i les formes variades els conferixen un atractiu inusual i especial, però també una tranquil·litat i quietud que, al cinema, no ven. O no venia fins ara: La pel·lícula «Arrecifes. Oasis de vida» obtingué ahir el premi Barandilla de Oro al millor llargmetratge al festival CIMASUB (Cicle Internacional de Cine Submarí), celebrat en San Sebastià, el festival sobre cinema submarí a Espanya i un dels millors al món.

Bluescreen, empresa valenciana especialitzada en rodatge subacuàtic, llançà en abril aquest film didàctic per a fer que l´expectador viatge al fons oceànic i explore els aspectes menys coneguts i sorprenents dels esculls.

Dirigit per Sebastián Hernandis y José Manuel Herrero, aquest és el primer llargmetratge documental dedicat al món submarí que es produeix a Espanya.

Investigadors en Ciències del Mar de la Universitat «San Vicente Mártir» van participar en la direcció científica. Per a conseguir la qualitat màxima e imatges espectaculars, els productors necessitàren més de dos anys durant els que van rodar als tres oceans, en llocs com Indonesia, Filipines, Maldives, Honduras, Cuba, Colombia, Costa Rica, els fiords noruecs o les illes Canàries.

Els grans plans generals, els espectaculars macros, la música i la narració de Ramón Langa mantenen l´interés de l´expectador fins l´últim moment. Però no va ser fàcil aconseguir aquest acabat: «trevallàrem molt per a conseguir plans súper expectaculars que tan sols es consegueixen en fotografia, i també per a fer un guió que s´adequara a la bellesa de les imatges i fora atractiu, a més de didàctic», afirmà el director José Manuel Herrero.

El film tingué bona acollida per part tant dels bussejadors professionals i científics especialitzats com pel públic general. «Al final de la pel·lícula, molts espectadors venien per a dir-nos que s´havien quedat amb la boca oberta i que els havíem mostrat un món totalment desconegut», assegurà Herrero. Després de haver-se projectat a divuit sales de tota Espanya i guanyar el premi «Barandilla de Oro», Bluescreen prepara el salt de la pel·lícula a l´escena internacional.