El projecte de restauració dels frescs de l´Església de Sant Nicolau, que coordina la Universitat Politècnica de València, amb la col·laboració de l ´Arquebisbat de València i el suport de la Fundació Hortensia Herrero, ja pot gaudir-se pràcticament en tota la seua esplendor, encara que encara no han conclòs les obres.

Al llarg de la setmana s´han retirat les bastides de la volta, per la qual cosa aquest cap de setmana, coincidint precisament amb la Festa de Sant Nicolau, els fidels i visitants podran contemplar el treball dut a terme per l'equip de restauradores, coordinat per la catedràtica i investigadora de l'Institut de Restauració del Patrimoni (IRP) de la UPV, Pilar Roig.

La nova imatge de l'Església de Sant Nicolau podrà ser gaudida, precisament, en la festivitat del seu patró, que tindrà lloc demà i comptarà amb diverses activitats per als més xicotets, com un parc infantil, un taller de treballs manuals en cartó, pintures, actuacions circenses i música. Aquestes activitats es desenvoluparan el diumenge en la plaça de Sant Nicolau de 10 a 14 hores.

La intervenció, en qualsevol cas, no ha acabat, ja que l'equip de restauració del IRP segueix treballant en les pintures de diferents zones. A més, d'altra banda, l'empresa EMR, sota la direcció de Carlos Campos, està treballant en la rehabilitació de les capelles i el Baptisteri del Temple, una actuació que encara es perllongarà durant els pròxims mesos.