El cantant de Gandia s´ha fet un lloc molt destacat en el panorama internacional. El seu últim treball L'home insomne de Carles Dénia i la Nova Rimaire figura en el lloc vint-i-nou de la prestigiosa llista realitzada per Transglobal World Music Chart, organització que reuneix crítics i especialistes en músiques del món i folk, on figuren els cinquanta millors discos de 2015.

Carles Dénia se submergeix en L´home insomne en el repertori popular per a nodrir-se una vegada més de les arrels musicals valencianes, i se sotmet voluntàriament als cànons tradicionals per a oferir un treball que destil·la la llibertat pels quatre cantons. És una obra moderna, de tan radicalment essencial com és. Seguidilles, malaguenyes, albades, jotes, fandangos, cant d´estil? Fons musicals compartits sense frontera idiomàtica que sonen en la veu i en les cordes de Carles Dénia i la Nova Rimaire noves i fresques, tremendament actuals.

La prestigiosa Transglobal Word Music Chart és una llista mensual de discos del món realitzada per especialistes de tot el planeta, uns quaranta a hores d´ara. El seu objectiu és fomentar les produccions dels artistes de tot el món a crítics, periodistes, escriptors i presentadors de programes relacionats amb les músiques del món, superant les barreres econòmiques i geogràfiques. Així, a la llista dels millors discos de 2015, que encapçala la banda Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba de Mali, el músic saforenc pot sentir-se un privilegiat en situar-se entre els trenta primers, i on tan sols figura per davant, el huité, un altre representant de la música mediterrània com és Efrén López. Una llista on dominen els sons africans.

Procedent del jazz

Carles Dénia (Gandia, 1971) ha sorprés la crítica i el públic per la seua qualitat tècnica i expressiva. Procedent del jazz, ha aconseguit renovar i enaltir el cant d´estil i les diverses fórmules de la música tradicional valenciana, fonts d´inspiració de les quals es nodreix per crear temes personalíssims d´una bellesa indefugible.

Guitarrista, cantaor, compositor i arranjador, va estudiar al Departament de Jazz del Royal Conservatoire of the Hague de la Haia (Holanda). Ha recorregut mig món amb diverses formacions i orquestres. Els seus discs anteriors, Tan alta com va la lluna (Comboi Records, 2008) i El paradís de les paraules (Comboi Records, 2011), han obtingut nombrosos guardons i merescut els elogis dels crítics musicals.