Lo Rat Penat ha editat el Calendari 2016, on recull les efemèrides valencianes més destacades i, a més, inclou un apartat literari format bàsicament per texts poètics i uns altres de prosa adaptats a les diferents époques de l´any. A més dedica un faldó en cada mes per a la divulgació i reivindicació de la cultura, la llengua, la història i la personalitat autòctones a través de xicotetes referències a diversos aspectes que van des de la literatura en llengua valenciana fins a les nostres festes i tradicions.

En l´apartat literari figuren texts d´Ampar Cabrera, Elena Casa, Mª Jesús Coves, Joan Antoni Alapont, Donís Martin, Josep A. Aymemir, Rafael Melià, Josep Melià, Òscar Rueda, Emili Ridocci, Manuel Navarro i Sito Sanchis i la capçalera és de l´artiste Pepe Lacreu. La presentació serà hui, a les huit de la vesprada al Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat, i estarà presidit per la Regina dels Jocs Florals, Bettina Vöhringer.

Igualment es presentarà un calendari de taula en llengua valenciana que enguany ha contat en la colaboració destacada de l´Agrupació d´Aquarelistes Valencians, Josep Fcesc. Rams, Manuel Escuín, Josep Lluis Andreu, Ferran Taengua, Joan Albandea, Salvador Rodriguez-Bronchú, Francesc Martin, Lleovigilt Contel, Guillem Solsona, Francesc Ferrandis, Ramon Miralles i Josep Galarzo, que han aportat les seues obres.

El Calendari editat per la Societat d´Amadors de les Glòries Valencianes «acosta als valencians, seguint la tradició llombartina, els actes i dates culturals més significatius del Regne de Valéncia», segons Lo Rat Penat.