Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

A Tot Vent!

El 2014 el crític i escriptor Julià Guillamon va comissariar una exposició sobre l´últim mig segle d´Edicions Proa, un segell nascut el 1928 a Badalona, 7 anys abans que l´actual gegant de l´edició mundial, Penguin Books, que també destacava el color taronja en les seues edicions literàries.

La Biblioteca A Tot Vent de Proa va bastir una estratègia efectiva per arribar a convertir-se en una col·lecció popular que contribuís a difondre la lectura en català, els clàssics de la literatura universal i els autors que oferien visions del món contemporànies. I en la primera dècada de recorregut va arribar a vendre un milió d´exemplars usant tècniques de promoció innovadores en l´època.

L´any 64, després de passar per l´exili a Perpinyà, inicià una nova etapa que és la que analitza en profunditat aquesta obra. Es tracta d´un llibre/catàleg que recull textos i material gràfic impagable d´aquella exposició: cobertes, dissenys, material promocional, cartells, anuncis, tipografies i reclams que van servir per consolidar una editorial que encara avui, tot i formar part del Grup 62 propietat de Planeta, continua fent contribucions impagables a la nostra literatura i cultura.

Compartir el artículo

stats