És norma no escrita en la Real Acadèmia de Belles Arts que la medalla al mèrit cultural que atorga anualment siga per a institucions. Però, en ocasions, hi ha excepcions. Com ara. La distinció corresponent a 2015 serà per al catedràtic i expresident de la institució Romà de la Calle. Ho va aprovar la junta general en la seua reunió del dimarts.

De la Calle va ser director també del MuVIM, fins que va dimitir en 2010 després de la censura política a l'exposició de fotoperiodisme Fragments d'un any que incloia imatges del cas Gürtel.

El professor ha estat president de l'Acadèmia fins març de 2015 i ara rep el reconeiximent dels companys. La distinció de 2014, que va ser per al Cor de la Generalitat, es liurarà el pròxim 1 de març després que l'acte s'ajornara l'any passat.

Per altre costat, Belles Arts ha informat favorablement de la declaració como a BIC de les activitats tradicionals de l'Albufera: la pesca artesanal i la vela llatina, atenent el seu arrelament històric i el seu respecte mediambiental.