El festival de cinema de Canes projectarà el curtmetratge valencià El Camerino al Short Film Corner del Marché du Film. Es tracta d´un projecte de ficció rodat a València a finals de l´any passat protagonitzat per les dos vegades candidat al Goya Luis Bermejo (Magical Girl, Una palabra tuya) i que té la col·laboració especial d´Amparo Valle (Bajarse al moro, Flores de otro mundo) i Álvaro Báguena (Sin tetas no hay paraíso, Amar es para siempre).

L´estrena està prevista per als pròxims mesos i, a falta de confirmar altres dates nacionals, formarà part del Short Film Corner del festival de cinema de Canes el maig de 2016, espai dedicat als curtmetratges al Marché du Film del festival de cinema.

El curtmetratge a manera de tràiler narra, en clau de tragicomèdia, la lluita d´egos i frustracions entre un vell director de teatre (Luis Bermejo) i un xicotet actor egòlatra (Guillermo Catalá) que ha decidit no eixir a escena deu minuts abans de l'estrena de l´obra.

Aspirant a heroi

«El Camerino parla de les ombres que habiten a un ser desterrat però des de l´humor», segons el seu protagonista, Luis Bermejo, que definix al seu personatge com «un aspirant a heroi que viu un viatge que en realitat és un viatge a l´interior de cadascun de nosaltres».

Per a la directora, Ana Ramón Rubio (Sin Vida Propia), parla de «la necessitat de fer alguna cosa, de deixar empremta, de saber que quan ens n´anem, sempre quedarà alguna cosa de nosaltres en algun lloc del món».

El desenllaç del curtmetratge era desconegut fins a per als propis actors.

Segons la productora, «cap dels protagonistes de la història coneixia el verdader final del conflicte fins que es van enfrontar a la gravació de l´última escena, el que va suposar un dels moments més divertits del rodatge quan la directora va confessar que el final de la història no era el que estava escrit en els seus guions».

«Em va semblar imprescindible que els actors no conegueren el desenllaç del curt a l'hora de treballar els seus personatges», afirma Ana Ramón Rubio, qui considera «molt divertit que haguera un gran secret que circulava entre l'equip tècnic durant tot el rodatge».

Rodada a un bar

Este nou projecte ha implicat a gran part de l'equip de Sin Vida Propia, websèrie valenciana que ha estat guardonada en festivals dels Estats Units, el Canadà i Europa. La comèdia generacional ha rebut premis com a Millor Direcció en els Rome Web Awards (Itàlia), Gran Premi del Jurat a Los Angeles Webseries Festival (EUA), Millor Sèrie Estrangera a Vancouver Web Festival (el Canadà) o Millor Guió a Austin Webfest (Texas).

L'obra es va rodar íntegrament al bar El camerino, al barri de Russafa i ha estat produït per LaCremallera Media, amb la participació de Passarel·la Grup Audiovisual, Recorda Films i Creatias, estudi de disseny responsable de la imatge d'altres projectes de ficció com La Mujer de Negro o Sin Vida Propia.