L´esplanada de la Biblioteca Pública de València es convertirà, cada divendres de maig a partir de les 21.00 hores, en una sala de cinema per a acollir el cicle «Cinema de la terreta», que projectarà cintes valencianes.

«Cinema de la Terreta» és un cicle setmanal de cinema que vol projectar una doble vocació futura: d´una banda, fer valdre i donar visibilitat al cinema valencià i per l´un altre recuperar l´ús cultural dels espais públics de València.

S´han programat quatre sessions de cinema a l'aire lliure, en les que es projectaran un llargmetratge i un curtmetratge produïts a la Comunitat Valenciana. Després dels passes, es realitzaran col·loquis amb representants de les pel·lícules.

El cicle comença hui amb la pel·lícula de Sigfrid Monleón La Bicicleta (2006). Li seguirà el 8 de maig el documental Universo Railowsky, produït per Endora i dirigit per Rafa Casany i David Molina. La tercera sessió tindrà La casa de mi abuela, òpera prima del director alacantí Adan Aliaga.

El tancament serà la nit del 27 de maig, quan s'exhibirà El amor no es el que era de Gabriel Ochoa.

Sessió amb curt

Cada sessió tindrà la projecció d´un curtmetratge a càrrec del col·lectiu La Ruta Més Curta, entre els quals figuren Gea (Jaime Maestro), Ex libris (María Trenor), Misterio (Chema Garcia Ibarra) i ¡Laura! ¡Laura! (Nacho López Murria).

L´entrada serà lliure i gratuïta fins a completar aforament. Les presentacions de les pel·lícules van a càrrec del crític Santiago Barrachina. En esta iniciativa també col·laboren la il·lustradora Ana Penyas amb el seu cartell, l'associació Cine por Venir i el Màster de Gestió Cultural Interuniversitari (UPV i UV).

L´activitat està organitzada per Rivendel resto-bar, l´Associació Cultural Athikus i la Biblioteca Pública de València i té la col·laboració especial de l'Institut Valencià de Cultura, a través de la subdirecció de Cinema (IVAC), i del col·lectiu La Ruta Més Curta, informa la Generalitat en un comunicat.