És sobradament coneguda la crisi que viu la indústria discogràfica. Tant les aplicacions de música als dispositius innalàmbrics, com la pirateria han fet malbé a empreses i grups que basen la seua supervivència en la venda de discs. Toni Cotolí és un dels músics que ha viscut en carn pròpia les conseqüències del canvi de paradigma, i u dels pocs que s´ha adaptat a les noves costums del públic.

El guitarrista es «rebel·larà» contra la crisi de la indústria musical el pròxim dimecres 18 de maig a la sisena planta de El Corte Inglés de Pintor Sorolla, on realizarà un concert a l´aire lliure per intentarà reivindicar el poder de l´autoproducció.

El concert començarà a partir de les 19 hores i forma part del cicle de concerts «Miércoles de Música» que la superfície organitza a la ciutat de València.

L´autopromoció és la clau

«És una satisfacció poder decidir amb qui, quan, on i què vuic grabar, i que posteriorment açò agrade al públic. La gent acaba comprant el teu disc, no per qui sigues sinó per la teua música», assegura Cotolí. Tots els treballs d´este guitarrista valencià són distribuïts per una discogràfica independent. Una ventaja, segons Cotolí, ja que «conéixer amb qui treballes et possiblita poder concentrar-te en el qual vertaderament vols fer. En crear», explica.

El músic ja compta amb 15.000 discs venuts, i ha viatjat per França, Suïssa, Alemanya, Itàlia o Xina amb la intenció d´autopromocionar-se.

Cotolí té cinc discs autoeditats: «Toni Cotolí» (2003), «Entre amigos» (2007); «Puesta de sol» (2010); «Sueños» (2014) i «Aromas de guitarra» (2015), i actualment prepara el seu sisè disc d´estudi.

El valencià estudià guitara al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València i complementà la seua formació a l´escola de música Luthier de Barcelona, a la Robert Schumann Hochschule en Düsseldorf i a la Universidad de Càceres, on va cursar el Màster d´Intterpretació Musical dirigit pel prestigiós guitarrista Ricardo Gallén. Actualment treballa com a professor de guitarra al Col·legi Alemany de València, i dins del control de qualitat de Guitarras Francisco Esteve y Guitarras Juan Hernández.