Tremp té nou disc «Zaindu» (Mésdemil 2016). El segon treball de la banda de Gata parla d´un comiat i, tanmateix, d´un no-comiat. Unes mans que se separen però que alhora mai deixen d´estar connectades. Un final que és un principi. Un final que mai serà un adéu. «Zaindu» és silenci, és color.

Les lletres i les idees originals de les cançons, han estat escrites per Paco Sirerol, cantant i guitarrista del grup, excepte la cançó «Poeta morta», que està basada en els escrits de Patricia Heras, i més concretament en el seu poemari, Poeta morta. El so de Zaindu té clares influències britàniques, que aporten un toc de cruesa sonora. Al llarg del disc la música fluctúa per diferents ambients. Hi trobem moments més energètics, tendres o disco, o fins i tot moments més psicodèlics.

El disc compta amb les col·laboracions d´Arnau Castell (Cleptòmans de bancal, Physis), que ha donat dinamisme i precisió a les guitarres de dues cançons («Tripijoc» i «En els dits del temps») i de Remei Giner (vocalista de Skalissai i col·laboradora d´Aspencat) veu en «Per tornar a nàixer», que conté una melodia carregada d´emoció i dolçor.

«Zaindu» ha estat enregistrat i produït a Atomic Studio amb Mark Dasousa. La masterització és de Catmastering Studio.

La presentació oficial serà a la Marina, el pròxim divendres a Jesús Pobre, amb Mox Nox