El cantautor Tomàs de los Santos ha aconseguit superar amb èxit l´objectiu del TotSuma, que finançarà parcialment la gravació, edició i promoció del seu segon treball discogràfic. El passat 29 de juliol finalitzava la recollida de diners, on eren necessaris 5.500 euros, i ha aconseguit 6.280 a través de 206 donacions diferents. El disc veurà la llum a la tardor d´enguany i es titularà Segona mà.

La intenció del TotSuma era poder obtenir el finançament necessari per a construir un nou treball, i aixó ho ha aconseguit. Són tretze cançons que ha anat dibuixant al llarg de l'últim any: cinc són poemes amb un component íntim i nou són lletres pròpies del artista, escrites des del compromís amb la memòria col·lectiva, amb la igualtat social, i amb la nostra llengua.

Segona Mà és la nova incursió musical i poètica de Tomás de los Santos, que porta cantant en públic des de finals de 2013 i en la seua trajectòria hi ha un disc Dones i dons, que va ser premiat amb l'Ovidi Montllor de 2014 i un poema de Vicent Estellés, Homenatge Anònim XV, que es va portar el premi Miquel Martí i Pol al millor poema musicat en la llengua valenciana.

El nou treball, segons explica el mateix cantautor «arreplega traços i detalls de l´anterior Dones i dons i es nodreix dels nous i antics camins travessats en els últims temps. Parle, amb la meua mirada, de l´horta i de la ciutat hostil, de les relacions humanes, de l´amistat, del masclisme, de la pobresa material del talent, del País Valencià, de la repressió de la diferència i de la manca de justícia o de la memòria històrica, i tot això i allò amb el vernís de la quotidianitat i amb cert lirisme implícit i còmplice».

Al disc també hi ha un espai per a la poesia d´Omar Khayyam, Rosa Leveroni, Manel Alonso o Miquel Martí i Pol. A més esta vegada, Tomàs de los Santos ha comptat també amb les col·laboracions d´escriptors com Manel Alonso Català i Francesc Viadel, actrius com Sílvia Bel, músics comMaria Sanchis, Sergi Pitarch, Merxe Martínez, Maria Amparo Hurtado o Pau Romero.

El cantautor per a fer realitat el nou disc, oferia diferents recompenses a través del projecte en TotSuma, on depenent de la quantitat que es donava, oferia des del nou treball quan eixirà a la llum amb el format cd, fins a concerts amb la banda.