El 25 d'agost el Teatre Romà de Sagunt congregarà a dos generacions de dones mediterrànies. Un concert, dins del festival Sagunt a Escena 2016, dedicat a la figura de la dona. La direcció artística del festival, a càrrec de Juan Vicente Martínez Luciano, ha elaborat una programació on actuaran Maria del Mar Bonet, i Maria Arnal i Marcel Bagés.

Maria del Mar Bonet, és una mallorquina que compta amb una llarga i exitosa trajectòria als escenaris musicals. La seua obra discogràfica és numerosa, així com el seu gust per la poesia i la bellesa, en el cant i en la composició. És una de les grans veus de referència de la cançó i la Mediterrània ha sigut sempre el punt de referència de la seua vida artística i personal, considerant-la la seua font d'inspiració.

Coincidint amb l'Any Llull i per celebrar-ho als escenaris, Maria del Mar Bonet recupera enguany les cançons que publicà al disc Amic, amat, quan va musicar els textos de Jacint Verdaguer , les Perles del Llibre d'Amic e d'Amat de Ramon Llull. A Alenar Llull la cantant combina les cançons d'Alenar, un dels referents de la seua trajectòria, en un repertori especial per a l'ocasió que es completa amb les cançons dels primers anys de la seua carrera.

Maria Arnal i Marcel Bagés, dos catalans que han preparat un repertori a Sagunt que barreja músiques de tradició oral i temes propis a partir d'una recerca de gravacions de camp, en arxius i fonoteques de la península. Després de sorprendre a tots amb Remescles, acoples i melismes, ara presenten el seu nou projecte Verbena. Músiques per acompanyar la vida, la festa, la feina o el dol, cantades en col·lectiu i quotidianament, amb textos de l'Ovidi Montllor i Vicent Andrés Estellés.

Així naix el projecte, amb una inquietud: conèixer millor l'amplíssim repertori de músiques de tradició oral dels nostres avantpassats, i la nostra voluntat de compartir-les, repopularitzar-les, interpretades a la nostra manera. Un concert ple d'emoció, actitud crítica, màgia i sentiment.