Amb motiu del XXV aniversari, el Cercle d´Art de Foios ha preparat alguns esdeveniments al llarg d´este 2016. Un d´ells és l´exposició artística que s´obrí ahir al saló d´actes de l´Ajuntament del municipi per a tot el públic, i que REUNEIX cinc grans artistes amb quatre peces d'art cadascú. L'exposició l'encapçalen els gravats d'Eduardo Naranjo, les pintures al pastel de Felipe Santamans, els ambients de Salvador Ribes, l'obra de Ribera Berenguer i l'escultor Nassio Bayarri.

L´exposició organitzada pel Cercle d´Art de Foios començà ahir i estará fins el pròxim 19 d´agost. La primera figura que crida l´atención és la de Naranjo, màxim representant del realisme màgic espanyol, de qui hi han obres als principals museus espanyols i internacionals com el Reina Sofía o el Rockefeller de Nova York. També a l´exposició destaca el pintor Ribera Berenguer, membre fundador del grup Parpalló, també d'Arte Actual o Movimiento Artístico del Mediterráneo.

La capacitat per a la construcció d´ambients de Salvador Ribes, qui actualment residix a Guadassuar, també té un lloc a l´exposició. Ribes mostra l'alienació del ser humà en la societat present: grans espais habitats per personatges o àmplies avingudes poblades per enormes gratacels. A la mostra també estan presents les pintures en tècnica de pastel de Felipe Santamans, a més de l´escultor Nassio Bayarri, guardonat en tres ocasions amb la Medalla Nacional d'Escultura i amb la medalla d'or en Indian Hill.

Se suma a la celebració el president de l´Asociación Española de Críticos de Arte, Tomás Paredes, qui ha dedicat unes paraules al Cercle pel seu aniversari amb unes reflexions sobre la importància de la institució: «Fundat en 1991, ha aglutinat persones amb la sensibilitat de compartir el que senten, el que fan, amb un sentit estètic educador i un evident cult a la bellesa».