11 de agosto de 2016
11.08.2016

El grup noruec Trondheim Barokk presenta a Peñíscola «El viatge al nord»

Música escandinava, amb una influència de la del sud, al festival de música antiga i barroca

11.08.2016 | 04:15

La XXI edició del Festival de Música Antiga i Barroca, que s'està desenvolupant des del passat 1 d'agost a la ciutat de Peñíscola, porta hui a les 22.30 hores, al castell del Papa Luna, l'actuació de la formació noruega Trondheim Barokk, amb el seu concert El viatge al nord. Trondheim Barrok està compost per Sophie Iwamura, violí; Jørgen Skogmo, guitarra i tiorba; Martin Wåhlberg, violoncel; i Erik Skanke Høsøien, arxillaüt i direcció musical, acompanyats per la soprano Ingeborg Dalheim.

 El programa proposat pel conjunt Trondheim Barokk explora els vincles existents entre sud i nord en la incipient cultura europea. Amb el descobriment dels mars del nord en el Renaixement es van succeir els viatges marins des del sud d´Europa fins a les llunyanes terres escandinaves. Molts viatgers van portar en els seus vaixells instruments que van trobar en les remotes àrees acabades de descobrir. Dins de la rica herència de la música escandinava, s'observa una clara influència de la música del sud, especialment italiana.

Trondheim Barokk interpreta el repertori dels segles XVII i XVIII amb instruments històrics. El conjunt ha dut a terme una sèrie de projectes que descobreixen tresors ocults d'aquests períodes. Trondheim Barokk té una extensa agenda de concerts, festivals i gires que han portat el grup a diversos països d´Europa, Amèrica Llatina, així com als països escandinaus. A més de retransmissions de concerts, el conjunt ha gravat el CD ´Le Roman des Lumières´ en el segell francés K617 per a Harmonia Mundi.

A través d'una col·laboració amb Nordland Musikkfestuke al nord de Noruega, el grup ha desenvolupat a partir d'un xicotet conjunt de cambra de reduïda escala una plataforma per a produccions orquestrals amb un repertori que comprén des del Renaixement tardà fins al final del segle XVIII. Entre diverses col·laboracions, el grup ha tingut l'oportunitat de treballar amb directors com ara Andrew Parrott i Sigiswald Kuijken que han sigut particularment decisius en la seua trajectòria com a conjunt. Trondheim Barokk està dirigit per Martin Wahlberg i Erik Skanke Høsøien.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine