17 de agosto de 2016
17.08.2016

El mite de "Fedra" porta l'amor impossible a Sagunt

L´obra de la companyia valenciana Perros Danesos arreplega l'essència de les històries clàssiques i les revisions contemporànies al teatre romà

17.08.2016 | 04:15
Escena de l´obra «Fedra»

Sagunt a Escena acull hui, al Teatre Romà de Sagunt, la reversió que del mite de Fedra ha fet la companyia valenciana Perros Danesos amb el text i la direcció de Javier Sahuquillo.

Fedra planteja si és hui possible la tragèdia, i aborda l'incest entre mare i fill i altres temes tabú «des de uns personatges ancorats en un temps mític a les portes del desert, defenent una frontera amb la finalitat que África, el sud, no penetre a Europa, el nord», segons fonts del festival de teatre. També expliquen que en la Fedra de Javier Sahuquillo «la tragèdia es tracta com a gènere i el tràgic com a actitud vital, els personatges es troben atrapats en una xarxa que han teixit ells mateixos o, tal vegada, siga la deessa Fortuna, qui ha disposat un complex laberint de fils».
L´obra de Fedra conta l'amor impossible, el combat entre la novetat i allò vell, l'anquilosament d'Occident, i retrata com poden d'antinaturals ser les relacions paternofilials. La representació tracta d'assenyalar les alifacs d'una democràcia dirigida per ancians i protegida per una societat infantil que rebutja la llum i, per tant, el coneixement.

L´obra arreplega l'essència de les històries clàssiques i les revisions contemporànies amb un equip humà format per: Enric Juezas, Laura Romero, Laura Sanchis, José Juan Sevilla, Santiago Martínez, Diego Ramírez, Roberto Hoyo i Raquel Rubiano. A més al grup també participen professionals com Ximo Rojo, disseny de llums, escenografia, Enric Juezas, i David Linuesa, dedicat a la part multimèdia, catalogada com «excepcional» pels crítics.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine