18 de agosto de 2016
18.08.2016

L'amor diví de «Cielo sobre Berlín» aterra a la Filmoteca d'Estiu

La pel·lícula, dirigida per wim wenders el 1987, presenta els canvis polítics i socials que es produeixen a alemanya a finals dels anys vuitanta

18.08.2016 | 04:15
Escena d´un dels àngels de la pel·lícula «Cielo sobre Berlín».

La Filmoteca d'Estiu presenta hui, a les 22.30 hores, Cielo sobre Berlín (1987) de Wim Wenders. La pel·lícula podrà tornar a vore's en el mateix horari demà. Emmarcada dins del cicle Estranyes Parelles, Cielo sobre Berlín explica la història de dos àngels, interpretats pels actors Bruno Ganz i Otto Sander, que observen el món i sobrevolen Berlín. No poden canviar la vida dels homes ni donar-se a conèixer, només poden fer-los tindre ganes de viure i intentar reconfortarles en els seus moments de dolor. Un d'ells, decidit a conèixer els sentiments dels mortals, s'enamora d'una jove trapecista, interpretada per Solveig Dommartin.

Guanyadora del Premi al Millor Director en el Festival de Cannes, Cielo sobre Berlín és una història amb una reflexió humanista i nostàlgica sobre els canvis polítics i socials que es produeixen a Alemanya a la fi de la dècada dels vuitanta en el moment de l'imminent esfondrament del comunisme. La pel·lícula destaca pel seu ús del blanc i negre per a les escenes dels àngels, alternant-ho amb el color per a les escenes rodades des del punt de vista dels humans. A més de la fotografia de Henri Alekan, Cielo sobre Berlín compta amb la participació en el guió de l'escriptor austríac Peter Handke amb diversos monòlegs.

La programació de la Filmoteca d'Estiu s'engloba en un marc d'oferta cinematogràfica a l'aire lliure per a la ciutat de València amb el lema Estiu de Cinema, que conté també la programació de cinema del MuVIM i de la Universitat de València per a aquest estiu, dins del pla Fes Cultura. La Filmoteca d'Estiu se celebra als Jardins del Palau de la Música de València durant el mes d' agost, tots el dies de la setmana, excepte els dimecres. Les projeccions són en versió original amb subtítols i el preu de l'entrada és de 3,50 euros per auna pel·lícula, i l'abonament per a deu sessions és de 25 euros. Dins del cicle de Estranyes Parelles, la próxima pel·lícula será Dejame entrar de Tomas Alfredson, on una jove decideix anar a viure a una casa encantada on es troba amb el fantasma Gregg.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine