La Filmoteca d´Estiu presenta hui, a les 22.30 hores, Déjame entrar de Tomas Alfredson. La pel·lícula podrà tornar a veure´s en el mateix horari demà i el dissabte 27, última projecció d´enguany de la Filmoteca d´Estiu. Déjame entrar és una original pel·lícula de vampirs però també una comèdia romàntica d´adolescents totalment atípica, una fina sàtira social sobre la societat del benestar a Suècia i una reflexió sobre l´assetjament escolar. Està basada en la novel·la homònima de John Ajvide Lindqvist, que també va escriure el guió de la pel·lícula.

Déjame entrar és la història d´un xiquet de dotze anys, Oskar, que pateix assetjament escolar pels seus companyers i que entaula amistat amb una xiqueta vampir, Eli, en Blackeberg, un suburbi d´Estocolm. Ella es una misteriosa veïna de la seua mateixa edat, i la seua arribada coincideix amb una sèrie de inexplicables morts. Malgrat que Oskar sospita que Eli es una vampir, intenta que la seua amistat estiga per damunt de la seua por.

L´èxit internacional de la pel·lícula va originar la producció d´un remake a Hollywood dirigit per Matt Reeves i va suposar la consagració internacional del director suec Tomás Alfredson, el treball del qual seria reconegut a València per Cinema Jove en 2013 amb el premi Lluna de València i una retrospectiva. A més la pel·lícula compta amb actors com Kåre Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar, Henrik Dahl, Karin Bergquist, Peter Carlberg, entre altres.

La programació de la Filmoteca d´Estiu s´engloba en un marc d´oferta cinematogràfica a l´aire lliure per a la ciutat de València, se celebra als Jardins del Palau de la Música de València durant el mes d´ agost, tots el dies de la setmana. Amb el lema Estiu de Cinema, i dins del pla Fes Cultura, La Filmoteca d´Estiu ofereix projeccions són en versió original amb subtítols i s´inicien a les 22.30 hores. El preu de l´entrada és de 3,50 euros.