El festival Pinceladas Flamencas de l’Eliana ha celebrat per primera vegada, amb motiu de la seua quinzena edició, tota una setmana dedicada a l’art flamenc, que finalitzarà demà, després de set dies de concerts, tallers i una Ruta de la Tapa Flamenca. El concert de clausura està en mans de María Briones i el seu grup Reina Roja, demà 27 a les 22,30 hores en la Torre del Virrey. Este grup valencià combina en les seues actuacions el flamenc i la cobla de forma innovadora. Rafa Villalba al calaix, Jorge Molina al baix i Carla Mules al violí, acompanyaran la veu de María Briones. En l’últim any, el grup ha canviat de nom, ja que abans s’anomenaven Saudade. A més va fer una gira per França, i fou, al Espai Mediterrani, uns dels grups revelació.

La inauguració de XV Pinceladas Flamencas va tenir lloc el dissabte passat en la Torre del Virrey, on el públic va poder gaudir de l’actuació Cuerpo y alma de Curro Piñana, a més de les actuació de Mano a mano, en el bar Poetas y Gatos. Hui es el torn de l’artista Isabel Juve juntament amb el guitarrista Quike Naval, en el restaurant Tasta Vi. L’espectacle començarà a les 21,30 hores.

Tallers i activitats al festival

A més dels concerts, la programació d’este festival emmarcat dins de Estiu a la Torre, incloïa tallers com la master class de guitarra, amb Quike Naval com a professor, i la master class de caixó flamenc, amb Juan Carlos Martínez. Estes activitats, celebrades el dimarts 24 i el dimecres 25 d’agost, van comptar amb la participació de més de 35 alumnes.

Els tallers van finalitzar amb una demostració conjunta i van interpretar cançons clàssiques d’artistes mítics com Paco de Lucía. Janto Gil, coordinador del festival Pinceladas Flamencas, considera que «celebrar el festival durant tota una setmana ha sigut un encert». També es mostra sorprès amb la rebuda del festival: «la participació està sent molt bona, millor del que esperàvem», assegura el coordinador.