La localitat d´Eslida (Plana Baixa) es prepara per al seu festival d´arts escèniques, en el qual es transforma cada espai emblemàtic en pures escenografies naturals per als espectacles de teatre, dansa, música, circ, titelles i poesia. Feslida acullirá, en la seua quarta edició, a milers d´espectadors durant els dies 9, 10 i 11 de setembre.

El festival comença el divendres 9 a les 20 hores, en el enclavament natural Arc de la Rambla, amb un espectacle de circ de l´artista madrileny Máximo Óptimo. Ja entrada la nit arribarà el moment de les titelles de la companyia catalana De Paper, amb una actuació de llums i música en directe al espai de Calvari. El valencià Pau Blanco, amb la seua companyia Purna Teatre, serà qui donarà el toc d´humor tancant la primera nit amb Posa´m un barrejat en la Plaça de l´Església.

La jornada del dissabte començarà pel matí amb la companyia d´Albacete EnÁmbar, grup que oferirà una peça de dansa per als més xicotets i seguidament, la companyia palenciana Personal trainer i familia recorrerà el mercat amb el seu espectacle participatiu ¡En forma! Per la vesprada, a la Font de Matilde, será el torn del nou espectacle de clown de la companyia italiana Bergamotto. La batucada Green Gos de Sagunt seran els percussionistes que acompanyaran als espectadors fins a l´Era, on el circ de la companyia argentina Chimichurri omplirà de malabarismes i humor l´espai. Més tard, serà el torn de la dansa contemporània i el flamenc de la madrilenya Sara Cano que posarà fi a la vesprada del dissabte. Els aragonesos Jinaima oferiran un espectacle nocturn amb el seu circ aeri en el poliesportiu. I per últim, Els vilarealenses d´Héctor Tirado Trío, tancaran la nit en el Pub Yuca amb un concert de rock, blues i soul.

El diumenge Antonella d´Ascenzi obrirà el matí entre dansa i titelles en la Plaça de l´Ajuntament i després de la italiana, amb la seua obra Píccolo circo de hilo, el LLavador serà l´escenari per a acomiadar el festival, amb la poesia dels saragossans Daniel Rabanaque i Gustavo Giménez.