Un dels festivals que més públic congregava a València, el de Música de la Mediterrànea, se´n va a Tabarca el primer cap de setmana d´octubre.

El regidor de Cultura d´Alacant, Daniel Simón, el director del consorci públic Casa Mediterrani, Miguel Oliveros, el director artístic de l'associació cultural Espai Mediterrani, Emilio Garrido, i la tècnica Victoria Soler van presentar ahir el Festival de Música Mediterrània de Tabarca.

El regidor Daniel Simón va destacar que la trobada musical constitueix una autèntica novetat, que ha sigut projectat amb el màxim grau de respecte a la illa. Les característiques que envoltaran el festival han sigut consensuades amb tècnics, veïns i hostelers i tindrà lloc després d´una convocatòria pública en la qual l'associació cultural Espai Mediterrani, va rebre la qualificació major.

El director artístic, Emilio Garrido, va anunciar que en la trobada es retrà homenatge a García Lorca quan es compleixen 80 anys del seu afusellament, un poeta se li estudia a Grècia o Portugal. La programació musical inclou a artistes, músics, poetes i grups d´Alacant (El Diluvi, Arthur Caravan), València (Malvaloca, Matanuska, Joan Femenia), Roma (Stefano Saletti i la picola Banda Ikona), de l´illa de Sardenya (Elena Ledda) i de Tunísia (Amina Annabi), entre uns altres.