La periodista de Tribunals de Levante-EMV va recordar ahir alguns dels succesos següents a la tragèdia del metro de València en 2006, que es va cobrar la vida de 43 personas, així com l´estigma que varen tindre que suportar els periodistes que com ella, apostaren per «perseguir la notícia» al costat de les víctimes. «Tots els que decidírem fer-se ressó dels esdeveniments ens varem convertir en proscrits. Però a mi mai em va molestar la etiqueta, perquè pensava que ens podria haver tocat a qualsevol de nosaltres», explicà.

Ballester assegurà ahir que el que més li «molestà» durant els primers anys del procés fou «com l´administració va ficar en marxa tota la seua maquinària per a que es víctimes passaren el seu dol a casa i no molestaren. La història pareixia ser escrita per a perdedors».

La periodista va mencionar també el treball de Josep Lluís Sirera, qui segons Ballester, «va apropar-se a les víctimes des de la Universitat de València, malgrat tot el que això suposava». La investigació judicial encara continua oberta deu anys després del succés. L´associació va destacar la «rigorosa informació» de Lluitant contra l´oblit, així com el «compromís periodístic» de la redactora.