La 23a Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella entra en els de la seua programació. Durant quinze dies les places, els carrers i el Teatre-Auditori han rebut, amb gran quantitat de públic, les activitats, els tallers i els espectacles programats. «Esta ha sigut una Mostra especial, amb un component solidari, didàctic i col·laboratiu, que des de l´organització, les companyies i col·lectius que participen hem volgut traslladar a tots els públics, a més es tracta de l´edició en la que hi ha una major presencia femenina, ja que més de una vintena de pallasses pujarán a l´escenari d´una Mostra molt femenina», comenta el director i coordinador de la Mostra, San Fran.

La Mostra es caracteritza, recorden els responsables del certamen, «per acollir una programació en què el clown i el públic són els protagonistes». Des de l´organotzació destaquen, a més, que l´ofici de fer riure recupera al festival «el lloc que li correspon», i li «retorna la importància que requereix esta activitat artística que té la rialla com a principal objectiu, sense oblidar els valors de respecte, educació i amistat que promou».

Dins de la programació de la Mostra s'inclou la Mostreta, dirigida als escolars d´Infantil i Primària. Esta vessant de la programació, la qual finalitzava precissamente ahir, ha comptat amb un nombrós públic infantil que ha passat pel Teatre-Auditori funció darrere funció. Pero els espectacles no es queden baix del sostre dels auditoris. A banda de les actuacions al teatre, hi ha altres que es celebren al carrer, a més d´una ampla programació de tallers al voltant de la figura del clown, coordinades per l´escola de pallassos de la localitat: Los Hijos de Augusto, a més d´exposicions i presentació de llibres. I a partir de demà i fins el diumenge, quan es clausurarà esta 23a edició, una ampla oferta d´espectacles i activitats sol.lidaries.

La Mostra de Pallassos de Xirivella ha sigut declarada Festa d'Interés Turístic Provincial i per ella han passat profesionals de tot l´Estat i també de l´estranger, ja que enguany hi ha acutat una companyia italiana.