La capital de l´Horta Sud va acollir ahir la II Trobada de Muixerangues, la cita més nombrosa de les colles joves de la comarca, a la qual van acudir més de 530 persones participants entre muixerangues, dolçainers i balladors. Quatre colles de dolçaina i tabalet „de Torrent i València„, i tres grups de balls „d´Alaquàs i Torrent„ prepararen el caliu per a l´exhibició de 12 colles que oferiren tot un espectacle de presició i força on la tradició fou la principal protagonista.

La festa començà a les 17 hores amb una cercavila des de la Font de les Granotes per tota l´Avinguda del Vedat i fins la Torre encapçalada per les colles de tabal i dolçaina, seguida pels balladors i balladores i tancada per les muixerangues participants. Al llarg de la cercavila, els grups de dansa ballaren i en el tram final presentaren la Jota d'Alfarp. Una vegada a la Torre, arrancà la II Trobada amb la ronda de figures de les colles participants, que varen aplegar des d´Alacant, Cullera, Castelló o Pego.

La colla amfitriona fou un any més la Muixeranga la Torrentina, que amb sols 12 mesos en actiu ha aconseguit que la ciutat es convertisca en una seu per a les colles de la Comunitat Valenciana, com ho és Algemesí des de fa 200 anys. Esta colla estrenà per a l´ocasió el ball Enfaixa´t, una mena d´ homenatge a la faixa, peça fonamental de la indumentària valenciana. La Torrentina, que compta amb uns 50 membres, ha aconseguit recuperar una tradició que ja existia al municipi des de 1838 però que s´havia perdut, com a la resta de municipis on s´ha recuperat.