L'Acadèmia Valenciana de la Llengua celebrà ahir la segona jornada de portes obertes en la seu del monestir de Sant Miquel dels Reis amb la finalitat de donar a conéixer la institució a la societat valenciana i especialment als usuaris de la llengua pròpia, i a la qual han assistit més de quatre-centes persones. L'acte el va tancar la Muixeranga d'Algemesí a l'església del monestir.

Ramon Ferrer, president de l'AVL, va agraïr la presència dels assistents en un dia que va estar marcat per la pluja. En l'acte, que ha coincidit enguany amb el quinze aniversari de l'ens normatiu, es va presentar l'exposició itinerant dedicada a sor Isabel de Villena, l'Escriptora de l'Any 2016-2017, per part de l'acadèmic Albert Hauf.

L'exposició, que esta setmana començarà la seua itinerància per totes les comarques valencianes, consta de dotze panells, en el quals es descriu la València del segle XV, el segle d'or de les lletres valencianes. Igualment, els assistents a la jornada també pogueren veure una mostra fotogràfica de les principals fites de la institució acadèmica en estos quinze anys d'existència.