Una novetat molt il·lustrada arriba esta setmana als escenaris. Dos actors envoltats de llibres. Vint personatges de la primera novel·la moderna d´Europa. Una experiència trepidant de transformació. Es tracta de El nou Tirant, de la companyia Crit Teatre, que es representarà al Teatre Micalet del 30 de novembre al 4 desembre en cinc úniques funcions. El muntatge, de Pasqual Alapont, amb direcció d´Anna Marí, proposa un viatge teatral a través del temps.

Victoria Mínguez i Ramon Rodenas protagonitzen esta història donant vida a una vintena de personatges de la novel·la de Joanot Martorell, publicada el 1940. A l´espectacle ens trobem amb besos furtius, ferides que cremen, traïcions sagnants i la ironia, el somriure i la rialla. Els dos actors conten i canten la història de Tirant amb l´emoció amb què va ser escrita en un muntatge que il·lustra alguns dels passatges més representatius de la novel·la.

CRIT Companyia de Teatre es va constituir a València a finals de l´any 2008, de la mà d´actors i actrius llicenciats o doctors en diverses especialitats humanístiques. Els objectius de la companyia se centren en la divulgació del patrimoni teatral i cultural valencià a través del teatre, i en l´establiment d´un pont de comunicació amb les noves dramatúrgies europees contemporànies i les seues aproximacions al fet teatral. Els espectacles de CRIT s´han representat en més de 400 ocasions, i en els últims anys, CRIT s´ha convertit en un referent a l´hora d´aproximar les nostres bases literàries al públic general i al públic en període formatiu.