L´Ajuntament de Carlet ja ha lliurat els premis de novel·la i de poesia de la seua localitat en la que ha estat la primera edició d´uns guardons literaris que han entrat per la porta gran del món de la literatura. L´almassorí Pasqual Mas va estar el guanyador en la modalitat de novel·la amb l´obra Un miracle sense importància, i la poetessa de Canet, Roser Furió, en l Premi de Poesia Xavier Casp pel seu llibre Ulls de nit entre altres 57 originals presentats. Cada premi està dotat amb 1.500 euros i l´edició de l´obra en les col·leccions de l´editorial Neopàtria, col·laboradora del premi. Entre més d´un centenar d´obres, la novel·la de Pasqual Mas va ser elegida per la seua qualitat per un jurat composat per l´escriptor Manel Alonso, l´editor Antoni Martínez i el representant d´editorial Neopàtria, Toni Bonet.

La novel·la de Pasqual Mas invita a participar en la investigació del robatori d´una relíquia molt estimada pels veïns d´un poble. És la història d´un jove que guaita pel balcó de sa casa i és testimoni d´una persecució. El seu interés per la víctima assetjada el porta a descobrir uns fets que revolucionen Baèbia durant unes setmanes. El jove, haurà de desvetllar qui s´amaga rere el robatori de la relíquia i haurà de resoldre com retornar al seu lloc l´objecte sagrat.

Secrets, enganys, falses acusacions, coaccions i amenaces són els entrebancs que haurà de desafiar la colla per tal de retornar la calma al poble. El desenvolupament dels fets demanarà l´execució d´un pla de pretensions miraculoses i serà la colla la que haurà d´administrar els passos cap a l´equilibri i la tranquil·litat.

La trajectòria literària de Pasqual Mas, professor d´escriptura creativa a la Universitat Jaume I, suma un altre títol i un altre premi al seu palmarès amb Un miracle sense importància, a la venda a partir de la setmana vinent.

Roser Furió s´estrena com a escriptora amb Ulls de nit, un llibre que, segons afirma l´escriptor Vicent Penya en el pròleg, «és ple d´imatges impactants i de sensacions vitals, un poemari sentit i patit com la mateixa vida, un recull de versos fills d´una d´estes etapes incomprensibles que, sense esperar-les, sense ni tan sols percebre-les, ens proporciona de tant en tant l´àmbit indesxifrable de la nostra existència». En el mateix acte, es lliurà també el Premi 2016 de l´editorial Neopàtria a la Difusió de la Llengua i Literatura que va ser atorgat al poeta d´Algemesí, Vicent Nácher. L´alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega i el regidor de Cultura, Bernat Nogués, van ser els encarregats d´entregar el premi als guanyadors i apuntaren que, gràcies a este certamen, el nom de Carlet està dins del món de la literatura.