Un concert molt especial. Organitzat per la pròpia Orquestra de Cambra Adagio i l’Acadèmia Musica Viva de Xeresa-Alzira, i patrocinat per l’Ajuntament de Xeresa, demà, a les 18 h i a la Casa de la Cultura de Xeresa, l’Orquestra de Cambra Adagio OCA ofereix el concert de Reis amb un contingut temàtic atípic en la Safor.

Es tracta d’un concert de quartets de cambra i sonates de piano amb violí, viola, violoncel i oboè. Tot abastant músiques des del segle XVII amb un palmell de compositors com Vivaldi, Francoeur, Haendel, Rieding, Mozart, Beethoven, Paganini, Klengel, Beethoven, Brahams, Martinu i Hewit- Jones.

L’OCA, baix la direcció de Jordi Albelda i amb la col·laboració d’Enric X. Naval, de l’Acadèmia Música Viva de Xeresa-Alzira, va encetar en el tradicional Curs de Música per a Joves de Xàtiva en agost passat de 2016 un projecte formatiu per als seus membres com és el treball de la música de cambra en quartets de cambra estables i sonates amb piano, obtenint un ressò impressionant entre el públic assistent i els músics mateixos.

Una mostra del treball que es realitza ha estat la gira de concerts que el Quartet de Cambra CHE’S, amb membres de l’OCA, va protagonitzar en octubre passat per diversos indrets d’Andorra.

L’orquestra de cambra Adagio (OCA) està formada per joves músics amb estudis de grau professional i superior que venen de diversos llocs de les comarques d’Alacant, Castelló i València, com també de Barcelona, Andorra i altres poblacions de la Cerdanya francesa i catalana. Actualment existeixen dues formacions bàsiques de l'OCA. L'una amb seu a València i una altra a Andorra i Barcelona.

L’objectiu principal es el de fomentar l'estima per la música barrejant la pràctica i la perseveració, amb el treball regular i constant de tots els seus components.

Concertí-director

Jordi Albelda va nàixer a Alzira,on estudia Violí, Clarinet i Piano des dels deu anys. Acaba els estudis de Violí, Música de Cambra i Direcció d’Orquestra. Perfecciona la seua formació a l’Escola de Música de Barcelona amb els professors i pedagogs: Gerard Claret, Lluís Claret i Albert Atenelle. En esta institució ha rebut classes magistrals de pedagogs com Detfle Hann, Georgi Sebok, Jordi Mora, Gonçal Comellas i Agustín Leon Ara.

Com a professional ha format part de l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra i diverses formacions de Música de Cambra. L’any 1996 va participar en el concert que va oferir Sir Yehudi Menuhin en la celebració dels seus 80 anys.

Ha actuat en diverses ocasions al Festival de Música d’Ordino tant amb formacions orquestrals com cambrístiques.

Actualment forma part del duo Violí-Piano amb els pianistes Marina Vallcorba i Nicolas Ricciardi. Amb aquesta formació han participat a diversos festivals com el Festival de Mont-Louis i Ur.

Ara dirigeix l’Orquestra de l’Institut de Música d’Andorra la Vella, l’Orquestra Adagio i l’Orquestra de l’Escola de Barcelona. Ha estat director convidat d’encontres d’Orquestres Joves a València.