El castell de Benissanó, un dels més ben conservats de la Comunitat Valenciana, va ser edificat en la segona meitat del segle XV sobre el solar d'una antiga alqueria àrab denominada Benixanut, gràcies als desitjos de la família Cavanilles i Villarrasa, senyors de Benissanó. Es pot considerar esta edificació com un castell-palau on es conjuguen la fortalesa i la residencial senyorial.

Precissament, a la Sala Noble d´esta joia gòtica, plena de gom a gom, es va procedir al lliurament dels XV Premis Castell de Benissanó dissabte passat. Guardons que, de mans de l´alcaldessa del poble del Camp de Túria, Amparo Navarro, han recaigut enguany en les figures de Julián Vidal Navarro, Premi Castell de Benissanó a la trajectòria personal i professional en el camp de la Cooperació Internacional i la Salut, i en Carles Subiela Ibáñez, Premi Castell de Benissanó a la trajectòria personal i professional en el camp de la Cultura i la Música.

La vetlada es va iniciar amb la interpretació d´una dansa oriental, seguida per la projecció d´un vídeo on es recollien els principals trets dels guardonats. Una vegada entregats els premis, els dos guardonats i l´alcaldessa s´adreçaren al públic assistent amb «paraules plenes de sentiment, tal i com corresponia, donat l´alt grau d´implicació amb les persones més desfavorides de la societat que sempre han demostrat al llarg de la seua vida Carles Subiela i Julian Vidal». En acabar l´acte, tots dos signaren al llibre d´honor de l´ajuntament.

Al seu discurs, l´alcaldessa va recordar que «si alguna cosa volem premiar és l´altruisme de Carles i Julian en un món obsessionat en l´individualisme i el culte al jo, en un món on les oportunitats depenen del lloc on has nascut. Això fa que este guardó prenga més valor i més grandesa, si cal. Tots dos són mereixedors d'un guardó de l'alçada del Castell del nostre poble».