És un cicle que duu el nom de la profesora de dibuix de Catarroja Antonia Mir. Un ofici, el de les Belles Arts, que sempre troba lligams multisensorials, vectors que volen al aire lliure amb cobricap de llana, ara que ve la frescor de la primavera primera, de l´olivera a la mar, a la velocitat que corre l´aigua pels rentadors, les bassetes o els llavadors, que diría Vidal i Viciedo Fent safareig. Com cantaria Manel Marí, que hui presenta a la Fan Set els seus poemes Tavernàries: «Beveu, beveu, lectors, abans d´escrutar l´ànim, amb què el vi inventaria verins i altres pregàries, no deixeu que l´estat ben mirat de la raça us estalvïi el pols accelerat del dubte». Una celebració de l´embriaguesa de la poesia com a referent de la llibertat individual que a Catarroja, i de la mà de l´embolicador de la llum Ramon Guillem, celebra la nova, segona, jornada Dos poetes com nosaltres el proper 28 de febrer. Tot a prova de carnívors i de matemàtics, perquè segons on, 1+1, és a dir, un som un, com diuen a Serra. Tot és natura, coses del triatletisme i els números, que són poesia, sí.

Hèctor Serra i Yeray Calvo són la parella que enceta el cicle d´enguany. Una trobada que es presenta com «una proposta per a gaudir la poesia d'una manera molt especial: emparellada. Com eixa ciutat imaginària, que es veu en la llunyania dels núvols damunt la mar, en certes èpoques de l'any, i que segurament és un fenomen de miratge a la ciutadella de paradella. Ésvedranell. Una bona tirada de més de 50 metres cap al fons de la mar blava.

Docns, emparellats és una iniciativa que aixopluga la poesia dins el conjunt de dues coses, especialment persones o animals, destinats a fer alguna cosa plegats.

Una proposa poètica que parella amb si mateixa, val a dir, «poeta amb poeta, dos veus, un art», diuen des de Catarroja. Dos de la mateixa espècie per a una acció conjunta. Que fan parella amb la música i una veu conjuga dos arcs. «Un diàleg obert entre maneres diverses de concebre el poema, el vers, l'art». Tot a punt per a ser escoltat i sobre tot, per a gaudir.

Prop de la plaça del fill d'encenedor de fanals de gas, el mestre Iturbi, de la cerveseria La Mala vida i de Ca Gil, cervesses i tapes, la trobada es fa al TAC Catarroja, teatre i auditori que reuneix el nom del desaparegut alcalde Francisco Chirivella. El programa serà atractiu. Docns, Hèctor Serra és un mestre jove d´Aldaia especialista en el gran trasbals. Ha publicat, entre altres, la plaquette Terrabastall suburbial, (PUV,2010), guanyadora dels Premis Bancaixa-UV d´escriptura de creació, així com el poemari Trèmolo (Germania, 2013). Serra, a més, també va publicar el seu treball Cinètica, amb el qual va guanyar els XXXV Premis 25 d´abril Vila de Benissa.

La seua parella, Yeray Calvo, que és d´Algemesí, és l´ànima del projecte musical Novembre elèctric. El seu primer dics Intacte (Mésdemil, 2014), li ha valgut el Premi Ovidi al Millor Disc de Pop de l´any 2014, i ha participat, entre d´altres, a l´homenatge A l´Ovidi versionant Tot esperant Ulisses. El Tremole, precissament, és el disc de 2016 basat en textos d´Hèctor Serra, amb qui fa parella. Un treball de to acústic i instrumentació bàsica que posa el fet poètic al centre de la proposta. I el cercle, rodolant.