L´Orfeó Valencià, anteriorment Orfeó Navarro Reverter, col·labora de nou amb la prestigiosa companyia de La Fura dels Baus per a oferir la representació escènica de Carmina Burana de Carl Orff. La Sala Simfònica de l´Auditori de la Diputació d´Alacant (ADDA) serà l´escenari que acollirà este cap de setmana l´actuació del cor valencià i de La Fura dels Baus en tres sessions.

És la segona ocasió en la qual l´orfeó col·labora amb la companyia catalana. La seua primera obra treballada conjuntament va ser Atlántida de Falla en el Festival Internacional de Granada de 1996. Ara, s´uneixen de nou amb la Carmina Burana que La Fura dels Baus presenta dirigida per Carlus Padrissa i després d´haver-se presentat en els Teatres del Canal. La col·laboració ambl´Orfeó Valencià com a intèrpret musical es realitzarà baix la batuta del director Josep Vicent, que encaixa la diversitat que suposa cadascuna de les branques d´este espectacle.

La Fura dels Baus ha concebut un Carmina Burana trepidant, on l´espectador, a través d´impactants escenes, efectes especials i fins i tot fragàncies primaverals, se submergeix en la contundent i visceral música de Carl Orff.

El cas és que damunt l´escenari, un gran cilindre de deu metres de diàmetre envolta literalment l´orquestra, mentre les imatges es projecten sobre el cor, de tal forma que il·lustren tota l´obra de principi a final. Una lluna gegant, el desglaç, cascades d´aigua, èxtasi floral, una vendimia en directe, vi, aigua i foc són alguns dels elements que parlen de la sempre descomunal proposta escènica de La Fura. Les representacions es podran vore a les 18 h i a les 21 h el dissabte 25 i a les 12.30h el diumenge 26 de febrer.

La tercera de Mahler

L´Orfeó Valencià participarà també en breu en la celebració del 30 aniversari del Palau de la Música de València, conjuntament amb l´Orquestra de València i la mezzosoprano Waltraud Meier, amb les quals interpretarà el dia 1 d´abril la 3.ª Simfonia de Gustav Mahler.

L´Orfeó Valencià, que enguany celebra el seu 45 aniversari, compta amb un dilatat currículum en el qual destaquen les seues col·laboracions amb orquestres nacionals i internacionals, dirigides, entre molts d´altres, per Enrique García Asensio, Dominique Ponnelle, Neville Marriner, Pierre Cao o Yaron Traub, així com actuacions amb cantants i instrumentistes de renom com Teresa Berganza, Ainhoa Arteta, Lluís Llach, Perico Sambeat, etc.

Els infantils, a Barcelona

D´altra banda, l´Orfeó Valencià Infantil (OVI), agrupació benjamina apadrinada pel cor adult, i que reuneix a més d´un centenar de xiquets i xiquetes d´edats compreses entre els 4 i els 17 anys, té també una cita important el 21 de maig. Serà en el Palau de Sant Jordi de Barcelona on actuarà, com a única representació de cors valencians, en la Trobada del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) que celebra el seu 50 aniversari, en un espectacle dissenyat per Joan Font de la companyia d´Els Comediants.