Els cantants valencians Feliu Ventura i Xavi Sarrià han viatjat este cap de setmana a Grècia per a participar en un concert a favor del reconeixement dels drets de les persones refugiades que es troben allà re-allotjades en hotels i cases, després que els camps foren desmantellats durant l´estiu. Els músics hi van en solidaritat amb els refugiats, arran que voluntaris de la Comunitat Eko ?amb base a Grècia„ els explicaren la necessitat que tenen les famílies refugiades de construir comunitat, trobar-se entre elles i enfortir llaços, sobretot després que els camps foren desallotjats i les famílies dispersades.

Els músics visitaran diversos hotels, que allotgen una trentena de persones cadascun, cases particulars, i alguns edificis ocupats que serveixen de refugi. Ahir varen actuar a l´Hotel Isthimia Prime i hui ho faran al City Plaza Squad en mig de tot un seguit d´accions que busquen donar poder, el que es diu empoderar les persones i que recuperen els seus drets. Ambdós dies, a més, els valencians faran un concert obert a tothom a Atenes, per reunir totes les famílies i persones refugiades, voluntaris i públic que ho desitge.

Tots els concerts els organitza la Comunitat Eko amb la col·laboració dels espais on es realitzaran. Les actuacions musicals tenen un marcat caràcter comunitari i serviran com a lloc de trobrada i retrobada.

Feliu Ventura és de Xàtiva, reconegut pel disc Alfabets de Futur, i per la cançò Alacant -per interior-, entre moltes altres iniciatives relacionades amb la música i la cultura, i Xavi Sarrià, de Barcelona i afincat a València, és membre fundador del grup valencià Obrint Pas, un dels grups que va comença a rodar allà per l´any 1994 i que fa uns anys va decidir fer una parada definitiva després de dos dècades als escenaris. Sarrià és a banda novel·lista amb obres com Històries del Paradís i Totes les cançons parlen de tu.