Un dels directors catalans amb més projecció internacional, Àlex Rigola, treballa en l´aproximació a la figura del cineasta i poeta Piere Paolo Pasolini ( (Bolonya, 1922 - Òstia, Roma, 1975) a partir del seu Poeta de les cendres, que escrigué just abans de ser assassinat.

«Who is me. Pasolini es programa dins del cicle de propostes experimentals que està celebrant Las Naves baix el títol #OutOfTheBox, i presenta una posada en escena molt innovadora: el públic , limitat a un aforament de 30 persones, podrà assitir a l´obra endinsant-se en una caixa construïda com a escenari. Serà del 3 al 5 de març.

Rigola entra profundament en l´univers de Pier Paolo Pasolini a través de les seues paraules. L´autor català busca conèixer el seu món, la seua relació amb el cinema i la rellevància de les seues idees, i ho fa emprant com a punt de partida Poeta de les cendres, un descarnat poema autobiogràfic que Pasolini va escriure, sense acabar-lo, el 1996, just abans de ser assassinat i que va ser trobat pòstumament a un calaix. L´obra en la qual s´inspira Rigola és un llibre en vers lliure i de poesia alliberada.

Així, el públic s´endinsa en aquestes paraules de Pasolini, entrant dins d´una caixa construïda com a escenari, «que recrea les caixes que s´empren per a transportar les obres d´art», explica Rigola. «Volíem que les paraules de Pasolini estigueren tractades amb tota la delicadesa amb la què es tractada una obra d´art, i que el públic puga gaudir d´un espai íntim que contacta amb l´obra de Pasolini», explica.

Rigola ha concebit este espai reduït com la manera idònia per aproximar-se al cineasta i poeta italià, «esta caixa ens permet oferir el poema en les condicions perfectes. Protegeix les paraules de Pasolini, les tracta com el material sensible que són, i a més, crea una relació molt especial amb l´espectador, es redueixen les diferències entre este i l´artista. Es guanya proximitat, i assistim de prop a les creences artístiques i personals i vitals de Pasolini, adonant-nos, precisament, que no hi ha diferències entre allò artístic i allò personal».

L´actor Gonzalo Cunill és l´encarregat de conduir este viatge íntim. Rigola destaca el seu «saber estar en l´escenari» i la seua llarga experiència.

L´obra es representarà durant tot el cap de setmana , ivendres, dissabte i diumenge, a Las Naves, en diverses sessions: a les 19h i a les 21h. Rigola torna a ficar-se en actiu amb esta obra de Pasolini després d´haver-se endinsat també en el món de Lorca amb El Público, i d´adaptar Incerta Glòria.