Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Missatge de Beyoncé

D´acord amb l´estimació econòmica de D´Marie Analytics, un missatge de Beyoncé, amb 98´7 milions de seguidors en Instagram, té un valor aproximat d´un milió de dòlars, cèntim amunt, cèntim avall.

Fa uns dies, Raimon -present durant el 2016 al llarg del País-, juntament amb Joan Francesc Mira -el primer escriptor valencià actual, segons se sol opinar-, van rebre el Premi Nacional de Cultura... de Catalunya.

Dos dies abans, per tota Espanya s´havia anunciat la baixada de l´IVA per als espectacles en viu -Beyoncé inclosa-, les discoteques i sales de festa -potser no les clandestines-; i també les ulleres i lents graduades, que faciliten la lectura, i també la visió -perquè el cinema continua caríssim. I creix l´animació per saber què passarà amb l´animació i els altres gèneres infantils i juvenils imprescindibles d´À. (o à., o això), és a dir «la Valenciana» Ràdio i Televisió, si és que arriba a emetre abans que tots els xiquets i xiquetes d´ara ja estiguen criant malves.

I cada any, es ve a recordar que les xifres de lectura -en eixa absent anomenada «la nostra llengua»- són del 2% dels ciutadans valencians de la nostra citada llengua, uns pocs més que a la Catalunya Nord, i poca cosa al costat de l´11% a les Illes Balears, i del 29 % a Catalunya, i prou més a Andorra.

Això m´invita a invitar-te a comprar, el ja pròxim 23 d´abril o quan pugues, aconsellar-te vivament que compres llibres. Opta per eixes meravelles normalment rectangulars -si no t´agraden així, els discos o DVD són redons! Si tens dubtes, sempre més d´un. I si ni així goses, te´n dic dos que jo tinc ara en dansa lectora: una joia des de fa anys, Gegants de gel, de Joan Benesiu, que comença al bar Katowice en la remota Ushuaia... I un altre que ve a punt, ara i ací: La peste del azahar, de Joan Montañés.

Així, més de passar-t´ho bé o patir amb motiu -¿no seràs tan covard que et deixes derrotar per un simple llibre?-, faràs possible que el món deixe de ser tan animal que hi guanye més diners Beyoncé amb un missatge fet en un segon, que tots els escriptors i cantants del País en la llengua del país, incloses les Medalles Nacionals, i no durant un segon, sinó potser durant tot l´any. «Tu ja m´entens», que va dir Raimon.

Medalles Nacionals, i no durant un segon, sinó potser durant tot l´any. «Tu ja m´entens», que va dir Raimon.

Compartir el artículo

stats