Al voltant d´un centenar de grups musicals valencians participaran en el festival Sona la Dipu Pop-Rock 2017, que obrirà les seues portes el pròxim cap de setmana a Cullera amb l'actuació de Fangoria com a grup cap de cartell. El projecte, que enguany destinaran uns 800.000 euros per oferir uns 90 concerts, incorpora novetats.

Les principals són: La paritat entre homes i dones en el jurat professional, així com la incorporació de músics professionals, l´estrene de Enrique Borrás com a director musical i l'aposta per les xarxes socials són algunes de les característiques que s´incorporen aquest any. Així ho anunciaren ahir a una roda de premsa el president de la institució, Jorge Rodríguez, la diputada delegada de Joventut, Esport i Igualtat, Isabel García, el portaveu del jurat, Eduardo Guillot i el director musical Enrique Borrás. Rodríguez va manifestar que «el certamen vol promoure la carrera musical de les bandes novells».

La diputada delegada de Joventut, Esport i Igualtat, Isabel García, va expressar la seua intenció de formar un «jurat igualitari, amb una fort presència de dones reconegudes al món de la música, com ens va suggerir el públic». En aquest sentit, el jurat d´enguany, estarà format pel periodista i crític musical Eduardo Guillot, el director de comunicació d´Espai Rambleta, Quique Media, la cantant May Ibáñez, del grup Badlands (que va guanyar Sona La Dipu 2016), el responsable de Discos Oldies, Vicente Fabuel; la directora de l´associació Hits Hits with Tits i del festival Trueno Rallo, Ada Diez, i com adjunta suplent, representant de l´empresa de comunicació Baltimore, Anais Lopez.

El projecte dóna l'oportunitat als guanyadors d´actuar en festivals de música nacionals i internacionals com el Viñarock de Villarrobledo, el Vesos de València, el One de Murcia, el Días de Campo de Montanejos, el Sevilla Interestelar de Sevilla, el Primavera Sound de Barcelona i l´Arenal Sound de Borriana. Prop d'un centenar de grups s'han inscrit per a participar en l'edició d'enguany. «El procés ens ha servit per a adonar-nos que la realitat musical valenciana és prou àmplia per a fer una bona selecció», comentà Eduardo Guillot, portaveu del jurat del Sona la Dipu.

El 15 de maig es celebrarà el primer dels concerts de semifinals que s'organitzarà a Burjassot i constituirà la festa de presentació del Festival de les Arts, en el qual actuaran entre altres La Habitación Roja i Rayden. La final, en Sueca el 2 de setembre precedirà a la presentació dels guanyadors en Picassent el pròxim 9 de setembre.